Στην κατάμεστη αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας μας, Γιάννη Αναστασίου.

Τον Έλληνα τεχνικό παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός λέγοντας τα εξής:

«Είναι γνωστό πως έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον κ. Αναστασίου. Δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις, τον γνωρίζετε και τον γνωρίζουμε από το επιτυχημένο του πέρασμα από τον Παναθηναϊκό και πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας.

Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν, θέλουμε κάθε χρόνο να βρισκόμαστε στην πρώτη πεντάδα, στο Κύπελλο να προχωράμε όσο πιο μακριά γίνεται. Πρώτος στόχος είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, πρέπει οι κόποι όλης της χρονιάς να πιάνουν τόπο.

Είχαμε οδυνηρό αποκλεισμό που μας πόνεσε, έφερε κάποια απογοήτευση στην ομάδα, αλλά πολύ γρήγορα το ξεπεράσαμε γιατί είμαστε μια οικογένεια και κάναμε μια πολύ καλή πορεία και πετύχαμε τους στόχους μας.

Θέλω να καλωσορίσω τον Γιάννη, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, αποτελεί τιμή που είναι στην ομάδα μας. Όταν η υποψηφιότητά του έπεσε στο τραπέζι, γιατί στόχος ήταν προπονητής από την ξένη αγορά, είχε όλο το πακέτο που αναζητούσαμε και σήμερα είναι μαζί μας».

Με τον κ. Σπάνο να απαντάει και σε ερωτήσεις:

Για έναν τίτλο: «Πρέπει να είμαστε πραγματιστές. Δεν θέλουμε να είμαστε ονειροπόλες, ο Ατρόμητος σε σχέση με τους ανταγωνιστές του παλεύει με σφεντόνες. Για εμένα ο Ατρόμητος έχει πιάσει ταβάνι. Τώρα αν έρθει ένα Κύπελλο, γιατί στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν ξεφύγει, εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό στο δικό μας πρωτάθλημα, το Κύπελλο είναι ένας άλλος θεσμός, εμείς θα μπούμε στους «16» θα έχουμε λιγότερα παιχνίδια. Από το 2012 και μετά ο Ατρόμητος έχει βγει έξι φορές στην Ευρώπη, σίγουρα τα τελευταία δύο χρόνια ήμασταν και κοντά στην κορυφή και σίγουρα μένουν οι τελευταίες εντυπώσεις. Ο Ατρόμητος είναι στην πρώτη πεντάδα τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνουμε, με τις δυνάμεις που έχουμε πετυχαίνουμε περισσότερα πράγματα απ’ όσα μπορούμε. Διαβάζουμε πόσα διαρκείας έχουν πουλήσει οι αντίπαλοι και μας πιάνει θλίψη εμάς εδώ στο Περιστέρι. Η ομάδα απλώνει τα πόδια της μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Θεωρούμε πως θα έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά και φέτος».

Για τα μεταγραφικά: «Κάποια παιδιά έχουν φύγει, είμαστε σε διαδικασία να τους αντικαταστήσουμε με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε πάρει τον Γιακουμάκη, είμαστε στα τυπικά για τον Χαρίση και θεωρώ πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσουμε ακόμα μία. Η μεταγραφική περίοδος είναι δύσκολη, οι καλοί παίκτες από το εξωτερικό δεν έχουν προτεραιότητα την Ελλάδα, χρειάζεται υπομονή, θέλουμε να καλύψουμε τα κενά με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και θα ταιριάζει στη φιλοσοφία του κόουτς».

Για το τι χρειάζεται για να γίνει το γήπεδο μια «καυτή» έδρα: «Είμαι 15 χρόνια εδώ, είναι το μοναδικό ερώτημα που δεν μπορώ να βρω λύση. Σε όλα τα άλλα έχω βρει, σε αυτό δεν έχω απάντηση! Είμαστε υποχρεωμένοι, γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Από το υστέρημά τους δίνουν λεφτά για την ομάδα. Γι’ αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

parousiash 2 anastasiou

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασίου έκανε το πρώτο του σχόλιο ως τεχνικός του Ατρομήτου αναφέροντας:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια και την τιμή που μου έκανε να είμαι προπονητής μιας ομάδας που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται και φαίνεται και στο γήπεδο και στην οργάνωση.

Δεν μ’ αρέσουν τα πολλά λόγια και μαζί με τους συνεργάτες μου, την διοίκηση και τον κόσμο θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλά επίπεδα και αν καταφέρουμε να αναπτύξουμε κάποια νέα παιδιά θα είναι ευχής έργων. Δεν θα είναι εύκολο, όλοι στην ομάδα θα δουλέψουμε γι’ αυτό για να καταφέρουμε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που αξίζει».

Ενώ ο Έλληνας προπονητής απάντησε και σε ερωτήσεις:

Για την φιλοσοφία του: «Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλές διαφορές και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μ’ άρεσε πάντα το πάντρεμα φιλοσοφιών, η ομάδα έχει μια βάση και θα προσπαθήσουμε πάνω σε αυτή τη βάση να χτίσουμε και να εξελιχτούμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι».

Για το αν έχει πίεση: «Όταν είσαι χρόνια στο ποδόσφαιρο, μαθαίνεις πάντα να λειτουργείς κάτω από πίεση. Δεν υπάρχει πλέον ομάδα χωρίς πίεση και στόχους, δεν νιώθω πίεση, είμαι έτοιμος γι’ αυτή την πίεση!».

Για τα μεταγραφικά: «Βασικά ψάχνουμε για έναν επιθετικό, ο οποίος θα έχει μια ικανότητα με την μπάλα ώστε να βοηθάει την ομάδα στον χειρισμό και να βοηθάει τους συμπαίκτες του. Θα κινηθούμε για ακόμα έναν μέσο box to box να έχει τρεξίματα στο παιχνίδι. Θα κινηθούμε και για ένα στόπερ μετά την φυγή του Καρασαλίδη, δεν γνωρίζω και τι θα γίνει ακόμα με τον Χατζηισαΐα, κι από εκεί και πέρα θα είμαστε σε επαφή με τον κ. Αγγελόπουλο. Το θετικό για τον Ατρόμητο έχει ένα καλό όνομα στην αγορά, όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια για την ομάδα. Είναι κάτι που προκύπτει από την δουλειά που κάνει η διοίκηση κι έχει βγει ένα όνομα καθαρό και τίμιο. Πιστεύω την επόμενη εβδομάδα η ομάδα θα είναι στο 90% έτοιμη».

Για τι υποδομές: «Σαν φιλοσοφία θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Η ομάδα έχει βρεθεί έξι φορές στην Ευρώπη, ψηλά στο πρωτάθλημα και παράλληλα να κάνουμε το βήμα στην Ευρώπη. Παράλληλα μ’ αρέσει να δίνω δυνατότητα σε νέους παίκτες, αλλά το σημαντικό είναι να υπάρχει διάθεση από τα παιδιά για να εξελιχθούν. Το ποδόσφαιρο ειδικά για τους νέους παίκτες είναι ένας μαραθώνιος».

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο άμεσος συνεργάτης του νέου μας προπονητή και βοηθός του, κ. Στίβ Ρούτερ, ο οποίος σε ερώτηση για την επιστροφή του στην Ελλάδα, είπε:

«Όταν ήρθα να δουλέψω στον Παναθηναϊκό το πρώτο παιχνίδι ήταν με τον Ατρόμητο, αλλά και το τελευταίο με τον Ατρόμητο. Συμφωνώ απολύτως με όσα είπε ο πρόεδρος και ο Γιάννης. Όταν με ρωτάνε γιατί θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα, τους απαντώ πως η εμπειρία μου ήταν πάρα πολύ καλή. Νομίζω για τον Ατρόμητο το σημαντικό είναι πως θέλουμε να κάνουμε μικρά βήματα για να βελτιωνόμαστε. Για μένα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να εξελιχθώ κι ως πρώτος προπονητής».