Παναγιώτης Αμπελιώτης και Δημήτρης Διαμαντάρας εκπροσώπησαν τον Ατρόμητο στο 31ο Συνέδριο Isokinetic υπό την αιγίδα της FIFA που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.

Παρών ο Ατρόμητος στο 31ο Συνέδριο Isokinetic υπό την αιγίδα της FIFA που πραγματοποιήθηκε από τις 25 ως τις 27 Μαϊου στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στο Civitas Metropolitano, έδρα της Atletico Madrid FC, μέσω του φυσικοθεραπευτή Αμπελιώτη Παναγιώτη και του γυμναστή αποκατάστασης Διαμαντάρα Δημήτρη.

Από το 1992, το συνέδριο Isokinetic έχει ενώσει χιλιάδες γιατρούς αθλητικής ιατρικής, ορθοπεδικούς χειρουργούς, φυσικοθεραπευτές, χειροπρακτικούς, αθλητικούς επιστήμονες, προπονητές φυσικής κατάστασης, αθλητές και φοιτητές.

Η φετινή συμμετοχή στο συνέδριο ξεπέρασε τους 2.000 συνέδρους από 85 διαφορετικές χώρες και πρόκειται για επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τους τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο. Μαζί τους και ο γιατρός Ανδρέας Πισκοπάκης.

Έπειτα από 31 χρόνια, πρόκειται αναμφίβολα για μια παγκόσμια εκδήλωση που πλέον έχει καθιερωθεί σε θεσμό και μέσω αυτής, κορυφαίοι γιατροί από όλο τον κόσμο μοιράζονται τις πιο πρόσφατες αθλητικές εμπειρίες τους και επιπλέον συζητούν όλες τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.

Το επιτελείο αποκατάστασης της ομάδας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες από τους πρωτοπόρους γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και γυμναστές που ασχολούνται με την αποκατάσταση των ελίτ αθλητών, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και απόψεις πάνω στην βελτιστοποίηση της αποκατάστασης. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του ιατρικού τιμ της ομάδας μας μέσω της παρουσίασης εργασίας στο συνέδριο (poster), το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής από τους συνέδρους.

Η εν λόγω εργασία περιέγραφε με αναλυτικό τρόπο την διαδικασία αποκατάστασης του ποδοσφαιριστή μας Γιώργου Τζοβάρα, ο οποίος υπέφερε από ένα δύσκολο τραυματισμό (μερική ρήξη Αχιλλείου τένοντα) που τον ανάγκασε να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου 4 μήνες. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν ότι ο αθλητής και το ιατρικό τιμ κατάφεραν να ξεπεράσουν τον τραυματισμό χωρίς χειρουργείο γεγονός που σχολιάστηκε πολύ θετικά από την επιστημονική κοινότητα.

Συντηρητική αντιμετώπιση μερικής ρήξης αχίλλειου τένοντα