«Θέλω να βοηθήσω την Εθνική Κ20 φθάνοντας στο μάξιμουμ».

Στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων 2013 που ξεκινάει στα γήπεδα της Τουρκίας ρίχνεται το Σάββατο ο Παναγιώτης Μπάλλας. Ο αμυντικός μέσος του Ατρόμητου αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Κ20 η οποία θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της το Μεξικό στο πλαίσιο του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο atromitosfc.gr ο Παναγιώτης Μπάλλας μίλησε για:

Πως περιμένει το τουρνουά: «Για ένα νέο παιδί όπως εγώ είναι κάτι πολύ μεγάλο να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε μια παγκόσμια διοργάνωση για πρώτη φορά. Όλη η αποστολή περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το τουρνουά, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα υπό τις οδηγίες του προπονητή μας κυρίου Κώστα Τσάνα και εύχομαστε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Τους στόχους της Εθνικής Ομάδας Κ20:« Να περάσουμε στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Μας περιμένουν τρία πολύ δυνατά παιχνίδια με ομάδες που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους (Μεξικό, Παραγουάη, Μάλι) αλλά εμείς έχουμε νομίζω την εμπειρία για να αντεπεξέλθουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας».

Τις προσωπικές του επιδιώξεις: «Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να πάει καλά η ομάδα. Αλλά αυτό για να γίνει πρέπει κάθε παίκτης ξεχωριστά να δώσει το 110% των δυνάμεων του. Εγώ θέλω να πάω όσο καλύτερα μπορώ γιατί είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να παίζεις σε ένα Μουντιάλ».

Τον Ατρόμητο: «Προς το παρόν σκέφτομαι τις υποχρεώσεις μου στην Εθνική. Από εκεί και πέρα η ομάδα μου έφθασε φέτος μια ανάσα από το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά πιστεύω ότι μπορεί να επαναλάβει την ίδια πορεία του χρόνου. Έχουμε τις δυνατότητες για να είμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι. Γνωρίζουμε ότι η πορεία αυτή στα play off δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στο κόσμο μας και εύχομαι αυτή την εικόνα με τις κατάμεστες κερκίδες που είδαμε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης να τις δούμε και τη νέα χρονιά. Ο κόσμος μας είναι η μεγάλη δύναμη του Ατρόμητου».

Τη νέα ευρωπαϊκή πρόκληση:«Πρέπει πρώτα να περιμένουμε την κλήρωση και να μάθουμε τον αντίπαλό μας. Θα είναι πολύ καλό να προκύψει ένα βατός αντίπαλος και να καταφέρουμε να προκριθούμε στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ. Δείξαμε πέρσι στους αγώνες με τη Νιούκαστλ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Παναγιώτη καλή επιτυχία!