Με την υποστήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου ενώνονται και στέλνουν μήνυμα για την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, η ποδοσφαιρική κοινότητα συμμετέχει στη διεθνή καμπάνια Football cares και στις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το φαινόμενα της εξαφάνισης των παιδιών.

Ο Ατρόμητος μαζί με την ΑΕΚ, τον Αστέρα Τρίπολης, την Ξάνθη, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ένωσαν τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα, με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών και την ενεργή συμμετοχή τους στις διαδικασίες εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών, μέσω της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι και η SUPER LEAGUE, που συμμετέχει ενεργά.

Συγκεκριμένα, με την υποστήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η κάθε ομάδα δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο video στo οποίο προβάλλονται μηνύματα των παικτών της και παράλληλα φωτογραφίες παιδιών που αγνοούνται.

Με έναρξη την 25η Μαΐου οι ομάδες και η Super League αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα videos και άλλο σχετικό υλικό.

«Κάθε παιδί που εξαφανίζεται κινδυνεύει. Βοήθησέ το και εσύ να βρει τον δρόμο για το σπίτι του. Αν γνωρίζεις οτιδήποτε για ένα παιδί που αγνοείται κάλεσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 116000» αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές τονίζοντας με αυτό τον τρόπο, τον καθοριστικό ρόλο της έγκαιρης κινητοποίησης και συνεργασίας των πολιτών, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων.

Τα videos με τα μηνύματα των ποδοσφαιριστών θα προβληθούν τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, ενώ για την ενέργεια αυτή θα τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της Συνάντησης ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην πρωτοβουλία «Football Cares» συμμετέχει η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, υποστηρίζοντας το έργο του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), μέλος του Δ.Σ. και στενός συνεργάτης είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με τη στήριξη τόσο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) όσο και της FIFA. περισσότερες από 135 ποδοσφαιρικές ομάδες διεθνώς υποστηρίζουν τη σημαντική αυτή δράση από συνολικά 20 κράτη και 5 ηπείρους.