Για μια ακόμα χρονιά, η Super League στηρίζει τους συνανθρώπους μας, μέσα από ένα ευρύ πλαίσιο κοινωνικών πρωτοβουλιών, οι οποίες αναλύθηκαν από την αναπληρώτρια πρόεδρο της Super League Κάτια Κοξένογλου.

Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου επαγγελματικού διασυλλογικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, η Super League θα στηρίξει άμεσα το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ».

Παράλληλα όλα τα έσοδα από τις δημοπρασίες των υπογεγραμμένων φανελών όλων των ομάδων της Super League θα δοθούν στην Emfasis Foundation, η οποία στηρίζει, ανακουφίζει και ενδυναμώνει άτομα που βιώνουν πολλαπλές μορφές αστεγίας, χρόνια άνεργους, οικογένειες σε ακραία φτώχεια, κοινωνικά ευάλωτους νέους, κοινωνικά αποκλεισμένους, μοναχικούς ηλικιωμένους σε κίνδυνο επικείμενης αστεγίας, σε επισφαλή στέγη ή σε κατάσταση δρόμου και στην Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”, μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης, προσφέροντας φαγητό και άλλα αγαθά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια θεσμικής συνάντησης στα Κεντρικά της διοργανώτριας αρχής, στην οποία συμμετείχαν οι υπεύθυνοι των γραφείων Τύπου και οι Διευθυντές Επικοινωνίας όλων των ομάδων της Super League, παρουσιάστηκαν όλες οι επίσημες εμφανίσεις, υπογεγραμμένες από όλους τους ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, οι οποίες θα διατεθούν προς δημοπρασία μέσω του Charity Idols, το διάστημα των εορτών.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League Κάτια Κοξένογλου σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Η Super League διαχρονικά στηρίζει με συγκεκριμένες κοινωνικές πρωτοβουλίες το συνάνθρωπό μας, είτε με εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φίλαθλης και όχι μόνο, κοινής γνώμης, αξιοποιώντας το γεγονός ότι ως διοργανώτρια αρχή εκπροσωπούμε τις πιο δημοφιλείς ομάδες της Ελλάδας, στο πιο διαδεδομένο άθλημα, το ποδόσφαιρο, είτε με απευθείας στήριξη φορέων και οργανισμών.

Δε θα απαριθμήσω τις ενέργειες που υλοποιεί η κάθε ομάδα ξεχωριστά, οι οποίες είναι πολλαπλές και διαρκείς, αλλά θα πρέπει να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, προς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, τα οποία ομόφωνα και από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την πρόταση ενίσχυσης της “ΦΛΟΓΑΣ” και της “ΛΑΜΨΗΣ”».