O άσος της ομάδας μας φιλοξενείται σήμερα στο atromitosfc.gr

Μια πραγματικά απολαυστική συνέντευξη έδωσε σήμερα στο atromitosfc.gr, o νεαρός άσος της ομάδας μας Θανάσης Καραγκούνης. Ο λόγος του ανήκει:

Θανάση είναι τόσο νέος σε ηλικία (τον Σεπτέμβριο κλείνεις τα 21) αλλά ταυτόχρονα είσαι και από τους πιο παλιούς: « Ο Ατρόμητος είναι πλέον η οικογένειά μου, εδώ ανδρώθηκα και χαίρομαι γιατί είμαι μέλος σε μια από τις καλύτερες ομάδες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα».

Σε αυτά τα τρία χρόνια ποια στιγμή έχεις κρατήσεις βαθιά μέσα σου: «Σε προσωπικό επίπεδο, το πρώτο μου γκολ σε ματς με τον Ηρακλή που αναδείχθηκε best goal του πρωταθλήματος. Σε συλλογικό επίπεδο οι δύο συμμετοχές μας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μου έμεινε απωθημένο που δεν αγωνίστηκα σε κανέναν από αυτούς αλλά εύχομαι να παίξω στον τρίτο τελικό και να πάρουμε το κύπελλο».

Έχεις δουλέψει με ένα μόνο προπονητή, δείγμα της φιλοσοφίας της ομάδας, τώρα δουλεύεις με ένα προπονητή που έχει γράψει πολύ μεγάλη ιστορία. Οι πρώτες σου εντυπώσεις: «Όταν αναφερόμαστε τον κύριο Μπάγεβιτς, τα λόγια είναι περιττά. Πρώτα πάει η φήμη του και μετά ακολουθεί αυτός. Ήδη γίνεται πολύ καλή δουλειά, τα πρώτα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά και ανυπομονώ να έρθει η στιγμή για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια».

Σε είδαμε και σε μια νέα θέση, πίσω από τον επιθετικό, διαφορετική από ότι σε είχαμε συνηθίσει. Σου άρεσε; «Βασικά αυτή είναι η θέση που έπαιζα από μικρός. Πάντα έχεις ένα προπονητή που σε βάζει όπου θέλει εκείνος και από αυτή την άποψη δεν έχω κανένα πρόβλημα που θα παίζω. Άμα μιλάμε όμως για προτίμηση, μου αρέσει να είμαι πίσω από τον επιθετικό γιατί έχεις την ελευθερία και κάνεις ότι έχεις μέσα στον κεφάλι σου».

Περιμένεις με αγωνία το πρώτο σου ευρωπαϊκό παιχνίδι; «Πως και πως περιμένω κι έχω άγχος για το πώς μπορεί να συνεχίσει ο Ατρόμητος στην Ευρώπη γιατί κανείς μας στην ομάδα δεν θέλει να βάλει ταβάνι».

Την Παρασκευή γίνεται η κλήρωση. Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι λίγο-πολύ γνωστοί. «Σε αυτή τη φάση θέλουμε μια ομάδα που θα έχουμε τις πιθανότητες μας για να περάσουμε. Μετά δεν με ενδιαφέρει. Ας παίξουμε με τους καλύτερους».

Η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ φαντάζει τεράστια επιτυχία. «Σίγουρα για εμένα και για όλους τους συμπαίκτες μου, τα ευρωπαϊκά ματς μας απασχολούν συνεχώς. Ειδικά πιο μικροί σε ηλικία αδημονούμε και μετράμε τις μέρες σαν φαντάροι».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, έτσι όπως διαμορφωθεί η κατάσταση, ο Ατρόμητος πρέπει να κοιτάζει πάντα ψηλά; «Πιστεύω ότι με τη θέση που πήραμε πέρσι πρέπει να κοιτάμε πάντα κάτι καλύτερο. Αφού πέρσι ήρθαμε τρίτοι, φέτος πρέπει να κοιτάμε τις δύο πρώτες θέσεις».

Οι προσωπικοί σου στόχοι την χρονιά που έρχεται ποιοι είναι; «Δεν έχω κάποιο προσωπικό στόχο του στυλ να παίξω καλά και να φύγω. Θέλω να βοηθήσω τον Ατρόμητο και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Κι ένα μήνυμα για τους φιλάθλους μας εν όψει της νέας περιόδου. «Κάνω έκκληση, ειδικά φέτος που έχουμε ένα καινούργιο στοίχημα να γεμίσουν το γήπεδο. Πιστεύω ότι το έχουν καταλάβει. Είμαστε μέσα στους δύο-τρεις δυνατούς, δημιουργούμε συνεχώς νέες γενιές φιλάθλων που είναι πάντα πολύ θερμοί για την ομάδα».