«Στόχος μου είναι να παίξω στην επαγγελματική ομάδα και να καθιερωθώ».

To άστρο του Βασίλη Μπάρκας ανέτειλε στην Εθνική Κ19 που έλαβε πριν λίγες μέρες μέρος στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου που προωθήθηκε φέτος στην επαγγελματική ομάδα, αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια με Κροατία και Ισπανία (κάτοχο του τίτλου) και αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή κάνοντας καταπληκτικές εμφανίσεις. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο atromitosfc.gr δήλωσε τα εξής:

Για το πως βίωσε το συγκεκριμένο τουρνουά:«Ήταν μια σπουδαία εμπειρία η καλύτερη στιγμή στη μέχρι τώρα καριέρα μου γιατί αντιμετωπίσαμε χώρες με πολύ μεγάλη παράδοση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και είδαμε μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι δυνάμεις μας».

Για την προσωπική του απόδοση:«Έμεινα ικανοποιημένος από τον εαυτό μου, έδωσα ότι είχα και δεν είχα για την Εθνική ομάδα. Αυτό που μετράει όμως είναι ότι δεν μπορέσαμε να περάσουμε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όλα τα παιδιά πάντως δώσαμε τα πάντα μαζί με τους προπονητές μας».

Για την συμμετοχή τριών ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου στην Εθνική Κ19: «Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι ο Ατρόμητος είναι ομάδα που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας για τις υποδομές και την αξιοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών. Γίνεται πολύ καλή δουλειά επί σειρά ετών και να είστε σίγουροι ότι έρχονται από πίσω και άλλοι ποδοσφαιριστές».

Για τους στόχους που έχει θέσει στη νέα χρονιά: «Όσον αφορά τον Ατρόμητο είναι να παίξω στην επαγγελματική ομάδα και να καθιερωθώ. Σε εθνικό επίπεδο είναι να κληθώ πλέον στην Ελπίδων που είναι το επόμενο βήμα».

Για τον τερματοφύλακα που έχει πρότυπο: «Ανεπιφύλακτα θα σας έλεγα τον Νόιερ».

Για τη δουλειά στον Ατρόμητο:«Έχω τη τιμή να δουλεύω με καταξιωμένους προπονητές και ειδικά στο δικό μου κομμάτι, εμείς οι τερματοφύλακες έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον Σλόμπονταν Σούιτσα. Νομίζω ότι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο καθώς τόσο ο Ιτάνζ στο πρώτο μισό της περιόδου όσο και ο Ράντμαν στο δεύτερο μισό είχαν σημαντική συμβολή στην πορεία της ομάδας μας».

Για το πως ξεκίνησε:«Έχω γεννηθεί στο Περιστέρι και σε ηλικία 10 ετών γράφτηκα στον Αττικό Κολωνού. Δύο χρόνια αργότερα με παρότρυνση του κυρίου Βασίλη Καρακατσάνη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, ήρθα στις ακαδημίες του Ατρόμητου. Πέρασα από όλες τις βαθμίδες της ομάδας και φέτος τον Ιανουάριο υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο».