Πλούσια ήταν η δράση για τους διεθνείς του Ατρόμητου κατά την περίοδο της διακοπής.

Γιώργος Τζαβέλλας, Ουαζντί Κεσχρίντα και Αγκιμπού Καμαρά ήταν οι τρεις διεθνείς του Ατρόμητου κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις εθνικές ομάδες και η παρουσία τους ήταν και έντονη και ξεχωριστή.

Πρώτος και… δικαιωματικά ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας μας ήταν και πάλι στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ και πήρε χρόνο συμμετοχής στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στη Νέα Ζηλανδία. Με αυτή την παρουσία του έφτασε συνολικά στις 50 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας, έχοντας στο ενεργητικό του και τρία γκολ σε αυτή τη σπουδαία καριέρα.

Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Γιώργος Τζαβέλλας δήλωσε για την ιστορική 50ή του εμφάνιση:

«Υπήρχαν πολύ όμορφες στιγμές και δύσκολες στιγμές όμως ήταν μια διαδρομή, μια πορεία, με μια αφοσίωση από την πλευρά μου και πολλή αγάπη. Δύσκολη μέρα για μένα, δεν συνηθίζω να ζορίζομαι όταν μιλάω, σήμερα είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Θα είμαι σίγουρα εδώ τον Μάρτιο. Θεωρώ ότι αυτή ήταν η τελευταία μου συμμετοχή στην Εθνική ομάδα και όλα τα παιδιά κι από τον πάγκο “μπουστάρανε” για να με βάλει ο προπονητής. Ο Σωτήρης (σ.σ.: ο Αλεξανδρόπουλος) είπε ότι δεν θέλει να μπει για να μπω εγώ, ήταν μια όμορφη στιγμή, δύσκολη στιγμή όμως.

Αυτό που θέλω εγώ να ζητήσω από τα παιδιά, από τον προπονητή, από όλους από τους Ελληνες, την Ομοσπονδία που ξέρουν τι πάει να πει Εθνική ομάδα και την έχω δει και την έχουμε δει και στα καλά χρόνια, θέλω αυτός ο καιρός να είναι ένα διάστημα αγάπης, συσπείρωσης, να καταλάβουμε όλοι τι έχουμε μπροστά μας από όλες τις πλευρές. Λάθη έχουνε γίνει από όλους, από εμάς, στα παιχνίδια από την Ομοσπονδία από όλους, απλώς θεωρώ ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να ξαναβρεθούμε εκεί από που ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους γιατί θεωρώ ότι ήταν η τελευταία φορά που μου δινόταν η ευκαιρία να συμμετέχω. Εγώ δεν θέλω να είμαι βάρος στην πλάτη κανενός θέλω να βρίσκομαι άλλη μία αποστολή εδώ τον Μάρτιο και θέλω να με κάνουν χαρούμενο και να είμαι εκεί και τον Ιούνιο, όχι στην 23άδα γιατί δεν θα ήθελα ποτέ να στερήσω από ένα παιδί την ευκαιρία. Να βρεθούμε εκεί που μας αξίζει και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για τις επόμενες γενιές που έρχονται.

Σήμερα γέμισα, τελείωσα. Η χαρά μου θα είναι τα παιδιά να μου κάνουνε αυτό το δώρο (σ.σ.: την πρόκριση στο EURO) τον Μάρτιο για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αυτός ο κύκλος».

Κομβικοί και… 90λεπτοί οι Καμαρά και Κεσχρίντα

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Αγκιμπού Καμαρά με την εθνική της Γουινέας, καθώς αγωνίστηκε και στις δύο αναμετρήσεις κόντρα σε Ουγκάντα και Μποτσουάνα. Κόντρα στην Ουγκάντα συμμετείχε σε όλο τον αγώνα, σκοράροντας μάλιστα στο 10’ για το 1-0 με την ομάδα του να επικρατεί 2-1, ενώ με την Μποτσουάνα η ομάδα του ηττήθηκε εκτός έδρας (1-0), με τον ίδιο να αντικαθίσταται στις καθυστερήσεις.

Σε ό,τι αφορά στον Ουαζντί Κεσχρίντα, για ακόμα μια φορά απέδειξε το πόσο κομβικός έχει γίνει για την Τυνησία από τη στιγμή που έχει επιστρέψει στην εθνική του ομάδα μέσω της παρουσίας του με τον Ατρόμητο, αφού αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια των αγώνων κόντρα σε Σάο Τομέ και Μαλάουι, με την ομάδα του να επικρατεί με 4-0 και 1-0 αντίστοιχα.