Συμπληρώνονται σήμερα 18 χρόνια από το θάνατό του.

Μέρα μνήμης και τιμής για έναν ποδοσφαιριστή που έφυγε από τη ζωή φορώντας τη φανέλα του Ατρόμητου είναι η σημερινή στην ομάδα μας.

Στις 30 Απριλίου 1995 ο Μουκάντι Τσιμάγκα συγκλόνισε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα με τον θάνατο του στον αγώνα Πανελευσινιακός – Ατρόμητος για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ποδοσφαιριστή από το Ζαϊρ ξεκίνησε από διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλο του στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Τσιμάγκα δέχθηκε μια αγκωνιά στην καρωτίδα που του προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη. Έκανε τα τελευταία βήματα της ζωής του και στην συνέχεια σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Με ένα κλειδί οι γιατροί επιχείρησαν να επαναφέρουν τη γλώσσα του που είχε γυρίσει, αλλά ο Τσιμάγκα δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Χρειάστηκε να γίνει τραχειοτομή, πάνω στο χορτάρι του γηπέδου, για να εξοικονομηθεί χρόνος.

Το ασθενοφόρο έφτασε με σημαντική καθυστέρηση, αλλά ήταν αργά. Οι παλμοί του έπεσαν στο μηδέν και μέχρι τη διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο Περιστερίου. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής άφησε πίσω του τρία ορφανά παιδιά. Ήταν μόλις 28 ετών.

Μουκάντι σε ευχαριστούμε. Θα σε θυμόμαστε πάντα!.