Στο FIFA Isokinetic Medical Group Conference βρίσκεται αυτές τις μέρες αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Ατρόμητος που λαμβάνει χώρα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και αποτελεί το μεγαλύτερο συνέδριο παγκοσμίως που αφορά την διερεύνηση και ανάλυση στρατηγικών για την αντιμετώπιση των τραυματισμών στο ποδόσφαιρο.

Τον Ατρόμητο εκπροσωπούν στο συνέδριο ο γιατρός της ομάδας Αντρέας Πισκοπάκης, ο επικεφαλής του τμήματος φυσικοθεραπείας Παναγιώτης Αμπελιώτης και ο συνεργάτης οδοντίατρος Θάνος Στάμος.

Το εν λόγω event αποτελεί πόλο έλξης των ιατρικών επιτελείων των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων ανά τον κόσμο και στο πλαίσιο της επίσκεψης στην πόλη της Βαρκελώνης, το ιατρικό μας επιτελείο έγινε δεκτό από το αντίστοιχο της FC Barcelona και ξεναγήθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Καταλονικής ομάδας.

Γιατροί και φυσικοθεραπευτής είχαν το προνόμιο να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις, τα γυμναστήρια αλλά κυρίως το κέντρο Ιατρικής περίθαλψης που καθημερινά φροντίζουν για την υγεία των ποδοσφαιριστών τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των ακαδημιών της.

Τα δυο ιατρικά επιτελεία αντάλλαξαν απόψεις και εποικοδομητικές ιδέες πάνω στην οργάνωση των παροχών υγείας στους ποδοσφαιριστές και φυσικά στην ασφαλή και έγκαιρη αποκατάσταση τραυματισμών.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Dr. Ricard Pruna επικεφαλής ιατρό της FC Barcelona για την αποδοχή του ιατρικού μας επιτελείου στις εγκαταστάσεις, αλλά και τον Dr. Javier Ville Lopez, επίσης ιατρό της ομάδας, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να ξεναγήσει σε όλες τις εγκαταστάσεις το ιατρικό μας επιτελείο.

Αναφορικά με το συνέδριο η θεματολογία που αναπτύχθηκε αφορούσε την ανάπτυξη στρατηγικών τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση των τραυματισμών.

Η παρουσία της ομάδας μας ήταν ιδιαίτερα δυναμική στο συνέδριο εφόσον οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα μας με θέμα: «Team dentist position and role in the sports medicine field. The Atromitos FC case» (“Η θέση και ο ρόλος του Αθλητικού Οδοντιάτρου στην Αθλητιατρική. Η περίπτωση της ΠΑΕ Ατρόμητος”).

fifa isokinetic conference 2

Στα πλαίσια της παρουσίασης αναπτύχθηκε η σημασίας της παρουσίας αθλητικού οδοντιάτρου σε επαγγελματικές ομάδες και η συσχέτιση της στοματικής υγιεινής με τους μυϊκούς τραυματισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δείγμα της έρευνας ήταν οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά στην έρευνα.

Η παρουσίαση έτυχε θερμής υποδοχής από τους συνέδρους και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα πεδίο έρευνας που είναι ακόμα σε αρχικά στάδια αλλά η ομάδα μας μέσω του Ιατρικού μας επιτελείου προσπαθεί να πρωτοπορεί.