Νέος προπονητής τερματοφυλάκων του Ατρόμητου ο Μάρκο Γκαρόφαλο.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ιταλό προπονητή τερματοφυλάκων, Μάρκο Γκαρόφαλο, που εντάσσεται άμεσα στο τεχνικό επιτελείο του Κρις Κόλμαν.

Ο Μάρκο Γκαρόφαλο (3/5/83) αποτελεί εκπρόσωπο της ιταλικής σχολής τερματοφυλάκων που θεωρείται η κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ διαθέτει εμπειρία από το πλέον υψηλό επίπεδο.

Ενδεικτικά από το 2015 έως το 2019 αποτέλεσε αρχιπροπονητής τερματοφυλάκων στις Ακαδημίες της Λάτσιο (Πριμαβέρα και κάτω) ενώ το 2019-20 ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων στην Κιλμάρνοκ, η οποία συμμετείχε στα προκριματικά του Europa League.

Tη σεζόν 2020/22 ανέλαβε το πόστο του Υπεύθυνου των Ακαδημιών της Σαχτάρ Ντόνετσκ σε ό,τι αφορά στη θέση των γκολκίπερ και από το 2021 ήταν και προπονητής τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας του ουκρανικού συλλόγου, με προπονητή τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, οδηγώντας Σαχτάρ στην κορυφή της βαθμολογίας, μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των θλιβερών γεγονότων στην Ουκρανία.

Παράλληλα, έχει υπάρξει ομιλητής σε μερικά από τα πιο σημαντικά σεμινάρια για τη θέση του τερματοφύλακα όπως στο Μόναχο, στην Μπολόνια, στη Ρώμη, στο προπονητικό κέντρο της Αταλάντα και στο Σαλέρνο.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Μάρκο Γκαρόφαλο, πραγματοποίησε και τις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος του Ατρόμητου στο atromitosfc.gr.

«Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το νέο βήμα στην καριέρα μου και σιγουρεύτηκα ακόμα περισσότερο με την απόφασή μου από τη στιγμή που βρέθηκα στο Περιστέρι.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας με ξενάγησε στο αθλητικό κέντρο και πραγματικά δεν περίμενα ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι τόσο υψηλού επιπέδου. Εντυπωσιάστηκα.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Τεχνικό Διευθυντή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όλο αυτό το διάστημα που μιλούσαμε μαζί. Ανυπομονώ για αυτή τη νέα σεζόν και στόχος είναι να τα πάμε πολύ καλύτερα.

Γνωρίζω τον Κρις Κόλμαν, είναι ένας πολύ γνωστός προπονητής, με μια σπουδαία καριέρα σε Premier League, σε Primera Division και με εξαιρετική πορεία στην εθνική Ουαλίας. Αποτελεί μια σπουδαία προσωπικότητα και θεωρώ πολύ μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούμε τη νέα περίοδο. Ο Ατρόμητος είναι γνωστός στην Ιταλία και παρομοιάζεται με αντίστοιχες ομάδες στην Ιταλία που στοχεύουν στην Ευρώπη, οπότε ελπίζουμε κι εμείς να τα πάμε φέτος όσο το δυνατόν καλύτερα».