...

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών κ. Γιώργος Σπανός έκανε σήμερα στο atromitosfc.gr τις παρακάτω δηλώσεις:

«Αναφορικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως πιθανή διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στις 11 Μαϊου επιθυμώ να εκφράσω τη θέση της ΠΑΕ Ατρόμητος που είναι κατηγορηματικά αντίθετη μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το ποδόσφαιρο δεν εξυπηρετείται σε τίποτα όταν το πρωτάθλημα τελειώνει στις 21 Απριλίου και τα play offs ξεκινούν στις 14 Μαϊου με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί η σκέψη διεξαγωγής του τελικού στις 11 Μαϊου.

Είναι μια σκέψη που στερείται ποδοσφαιρικής λογικής γιατί οι παίκτες των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα play offs θα μείνουν πολλές μέρες (σχεδόν ένα μήνα) εκτός αγωνιστικού ρυθμού.

Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση τα play offs θα ολοκληρωθούν στις 3 Ιουνίου και για τις ομάδες που θα πάρουν την τρίτη και τέταρτη θέση θα μείνουν ελάχιστες μέρες ξεκούρασης αφού θα πρέπει να ξεκινήσουν πολύ νωρίς τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οφείλει να προστατεύσει τις ομάδες -μέλη της θωρακίζοντας την έννοια της ισονομίας απέναντι σε όλους κι επιπλέον να διευκολύνει τον προγραμματισμό τους πέρα από κάθε σκοπιμότητα.

Η άξια εκπροσώπηση των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ειδική βαθμολογία της χώρας μας στην UEFA, ειδικά τώρα που είναι ορατός ο κίνδυνος να χάσουμε τα προνόμια που έχουν κατακτήσει οι ομάδες μας με τις επιτυχίες τους τα προηγούμενα χρόνια».