Τα στοιχεία που αποδεικνύουν γιατί η ομάδα μας κατέχει την καλύτερη θέση σε επίπεδο μυϊκών τραυματισμών.

Ατρόμητοι με όλη τη σημασία της λέξης αποδείχθηκαν οι παίκτες της ομάδας μας οι οποίοι αποδεδειγμένα είχαν τους λιγότερους μυϊκούς τραυματισμούς για την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Η ομάδα μας κατέχει την καλύτερη θέση μεταξύ των συλλόγων της Super League όσον αφορά τον αριθμό των μυϊκών τραυματισμών αλλά και το χρόνο επανένταξης των αθλητών στην αγωνιστική δραστηριότητα.

Το γεγονός αυτό αντανακλά επί το πλείστον στο σπουδαίο έργο που επιτελεί το ιατρικό επιτελείο της ΠΑΕ Ατρόμητος με επικεφαλής τον Νίκο Πισκοπάκη, συνεπικουρούμενους από τον γιατρό Πέτρο Καπράλο και τους φυσικοθεραπευτές Νίκο Ζαφειρόπουλο, Παναγιώτη Αμπελιώτη σε συνεργασία βέβαια με το τεχνικό επιτελείο.

Ακολουθεί μια συνοπτική παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων που συνέλεξε το ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας:

Καθ όλη τη διάρκεια του έτους σημειώθηκαν συνολικά 11 τραυματισμοί

* 3 θλάσεις (2 δευτέρου βαθμού και 1 υποτροπή).

Ο χρόνος αποθεραπείας των θλάσεων ήταν 20 ημέρες και 10 ημέρες αντίστοιχα.

* 4 τραυματισμοί γόνατος. (αριθμός εξαιρετικά χαμηλός για ποδοσφαιρική ομάδα)

Σε τρεις από τις τέσσερις αυτές περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές υποβλήθηκαν σε ειδικό πρόγραμμα χωρίς να χρειαστεί να λείψουν από το αγωνιστικό πρόγραμμα. ( Μερική ρήξη έσω πλαγίου).

* 1 κάταγμα – εξάρθρημα μετακαρπίου.

Με την κατάλληλη επίδεση ο ποδοσφαιριστής (Ναπολεόνι) δεν έλειψε από τους αγώνες των play-off.

3 διαστρέμματα ποδοκνημικής με μέσω όρο επανένταξης τις 10 ημέρες

Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία και οι χρόνοι αποκατάστασης είναι παρόμοια με αυτά που έχει η ομάδα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια τόσο όσον αφορά τον αριθμό των μυϊκών τραυματισμών αλλά και το χρόνο επανένταξης των αθλητών στην αγωνιστική δραστηριότητα.