Γιατί ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο η προετοιμασία της ομάδας μας στο Πράβετς.

Ατρόμητος αναχώρησε για τη Βουλγαρία, περισσότερο… ατρόμητος επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας ολοκληρώσει το β κύκλο προετοιμασίας.

Μόνο θετικό πρόσημο έχει η ομάδα μας, από την παρουσία της επί βουλγαρικού εδάφους βάζοντας τις πιο στέρεες βάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο με τις αυξημένες υποχρεώσεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Μπορεί σε περιόδους προετοιμασίας τα αποτελέσματα να είναι δευτερευούσης σημασίας, δεν παύουν όμως να διαμορφώνουν τη ψυχολογία στις τάξεις μιας ομάδας. Απ αυτή την άποψη, ο Ατρόμητος «έχτισε» τη ψυχολογία του πετυχαίνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις της Βουλγαρίας, τη Λίτεξ Λόβετς, τη ΤΣΣΚΑ και τη Λοκομοτίβ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ομάδα έδειξε εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία η οποία «μεταφράζεται» σε μόλις γκολ παθητικό και αυτό με ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε σε βάρος της στο ματς με τη Λίτεξ.

Επιπλέον οι φάσεις που έγιναν μπροστά στην εστία της και στα τρία ματς ήταν ελάχιστες και μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Στον επιθετικό τομέα, η συγκομιδή είναι πέντε γκολ με σκόρερ τους Ιγκλέσιας (2), Καραγκούνη, Πίτου και Αθανασίου.

Το πρώτιστο είναι ωστόσο ο βαθμός προσαρμογής των παικτών στη φιλοσοφία του προπονητή μας Ντούσαν Νπάγεβιτς ο οποίος στην προσπάθεια για να έχει πλήρη εικόνα του έμψυχου δυναμικού δοκίμασε παίκτες σε εντελώς «άγνωστες» για εκείνους θέσεις.

Πλέον, η ομάδα γυρίζει σελίδα για τη Γ Φάση προετοιμασίας που ξεκινάει τη Δευτέρα και περιλαμβάνει δύο φιλικά παιχνίδια με Πανθρακικό (11 Αυγούστου) και Αστέρα Τρίπολης (17 Αυγούστου) στο γήπεδο Περιστερίου, πριν από την έναρξη της πρώτης επίσημης υποχρέωσης στις 23 Αυγούστου στο Europa League.