Την πρώτη του «ανάκριση» από τους εκπροσώπους του Τύπου βίωσε ο νέος προπονητής της ομάδας μας, Άνχελ Λόπεθ, δείχνοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις.

Ο νέος «αρχιτέκτονας» του Ατρόμητου αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να βάλει το «Αστέρι» στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων του το καλοκαίρι, εξήγησε ποιο είναι το πλάνο του για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις υπόλοιπες μεταγραφικές αναζητήσεις.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του Άνχελ Λόπεθ:

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους που ήρθατε σήμερα εδώ και για το καλωσόρισμα. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον πρόεδρο της ομάδας, τον κύριο Γιώργο Σπανό, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο για την πολύ μεγάλη ευκαιρία που μου δίνει να κατευθύνω φέτος την ομάδα. Αυτό να ξέρετε μου δημιουργεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και πολύ μεγάλο πάθος για να οδηγήσω τον Ατρόμητο σε επιτυχίες. Από την πρώτη στιγμή που το club επικοινώνησε μαζί μου ήθελα να έρθω εδώ. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και για αυτό το λόγο έχω πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη χαρά, πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο για να δουλέψω στον Ατρόμητο. Εγώ και οι βοηθοί μου, έχουμε πάρα πολύ μεγάλη όρεξη και πάρα πολύ μεγάλη χαρά.

Όλοι μαζί και μαζί με τους οπαδούς μας, που ελπίζουμε φέτος να τους έχουμε δίπλα μας και στο πλευρό μας, θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μία σεζόν πάρα πολύ όμορφη. Νομίζω ότι ανανεώνουμε πάρα πολύ την ομάδα, το ρόστερ και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και για τις μεταγραφές που ήδη έχουμε κάνει, γνωρίζοντας ότι θα έρθουν κι άλλοι σημαντικοί παίκτες. Σήμερα βάζουμε το πρώτο λιθαράκι για να πετύχουμε. Έχουμε μεγάλη ενέργεια και μεγάλη χαρά που είμαστε στον Ατρόμητο».

Ποιος είναι ο στόχος του φετινού Ατρόμητου;

«Ο πρώτος στόχος είναι να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας με το στυλ και την ταυτότητα που θα δώσουμε στην ομάδα. Θέλουμε ο κόσμος να ταυτιστεί με την ομάδα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ είναι υπό διαμόρφωση, περιμένουμε σημαντικούς παίκτες να έρθουν. Θα δώσουμε τη μάχη μας να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Ποιο είναι το στυλ που θέλετε να δημιουργήσετε στον φετινό Ατρόμητο;

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσσυμε μια ομάδα επιθετική, μια ομάδα ανταγωνιστική, μια ομάδα που δεν θα περιμένει τον αντίπαλο, μια ομάδα που θα επιτίθεται. Είναι ο στόχος μου να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα βγάζει πάθος, που θα βγάζει ενέργεια, που θα έχει ξεκάθαρη ταυτότητα. Για αυτό θα αρχίσουμε να δουλεύουμε από σήμερα κιόλας».

Από τις δικές σας εικόνες, ποιο ήταν το πρόβλημα του περσινού Ατρόμητου και πόσο σημαντική είναι η παρουσία προσωπικοτήτων όπως του Λαζαρίδη, του Μπρίτο ή του Ούμπιδες στην ομάδα;

«Ό,τι συνέβη πέρυσι, είναι παρελθόν. Τώρα θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα είναι τολμηρή, που θα είναι γενναία, δεν θα φοβάται να χάσει, αλλά ο στόχος θα είναι να νικάει σε κάθε παιχνίδι. Έχω δουλέψει σε οχτώ χώρες και αυτό που μετράει πάρα πολύ και είναι πολύ σημαντικό, είναι να έχεις ανθρώπους οι οποίοι έχουνε ζήσει την ομάδα. Για αυτό τον λόγο, λοιπόν, το να έχω δίπλα μου μύθους όπως για παράδειγμα ο Λαζαρίδης, ο Μπρίτο, ο Ούμπιδες είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μπορούν να μου μάθουν, μπορούν να μου μεταδώσουν πράγματα πάρα πολύ σημαντικά. Είναι αυτά που λέμε ως “μικρές σημαντικές λεπτομέρειες” γιατί αυτοί είναι πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα, ενώ εγώ είμαι πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Για αυτό τον λόγο θεωρώ πολύ κομβικό τον ρόλο τους στην ομάδα».

Θεωρείτε ότι ο Ατρόμητος είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που σας έχει δοθεί μέχρι τώρα στην καριέρα σας;

«Για μένα επειδή προπονώ από τα 18 μου, θεωρώ ότι είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία εδώ που μου έχει δοθεί στον Ατρόμητο και δεν σκοπεύω να την αφήσω. Είναι πραγματικά μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Έφτασα μέχρι εδώ με πάρα πολύ μεγάλο κόπο, κανείς δεν μου χαρίστηκε. Αυτή την πολύ μεγάλη ευκαιρία θα την εκμεταλλευθούμε και δεν πρόκειται να την αφήσουμε. Σε ό,τι αφορά στον στόχο, πρέπει να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν μπορώ να πω ακόμα κάτι συγκεκριμένο, αφού ακόμα δεν έχουμε αρχίσει καν την προετοιμασία. Λείπουν ακόμα σημαντικοί παίκτες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα μοχθήσουμε στο γήπεδο. Πρέπει ο κόσμος να ταυτιστεί με την ομάδα μας. Μέσα στη σεζόν έρχονται καλές και κακές στιγμές, αλλά αν εμείς έχουμε την ταυτότητά μας και δεν φύγουμε από την κατεύθυνσή μας, τότε θα έχουμε πετύχει».

Τι άλλο περιμένουμε από τον Ατρόμητο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο;

«Χρειαζόμαστε παίκτες στην επίθεση, δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς. Σίγουρα περιμένουμε παίκτες και στο αμυντικό κομμάτι, συμπεριλαμβανομένου και ενός τερματοφύλακα. Περιμένουμε περίπου άλλους 4-5 παίκτες, που θα είναι πολύ σημαντικοί όπως αυτοί που έρχονται τώρα».

Ποιο είναι το πλάνο σας για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, αλλά και για τον Μάριο Τζαβίδα που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό;

«Αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό είναι ότι θέλω να δουλεύω με παίκτες που θέλουν να “φάνε” τον αντίπαλο. Δεν θέλω να συνεργάζομαι με παίκτες που απλά έχουν ένα καλό βιογραφικό. Θέλω παίκτες με πείνα, κίνητρο, όρεξη και διάθεση για να πετύχουν πράγματα».

Εκτός του προπονητή, μίλησαν και οι συνεργάτες του:

Μπουένο Βιθιόζο (Βοηθός προπονητή): «Ευχαριστώ την ομάδα για την ευκαιρία. Όταν ήρθα στην Ελλάδα άκουγα πολύ καλά λόγια την οργάνωση αυτής της ομάδας και αυτό το είδα με τα ίδια μου τα μάτια από την πρώτη μέρα. Θα είμαστε εργατικοί, με πολύ πάθος και θα δουλεύουμε μέρα με τη μέρα για τους στόχους μας».

Πανιέγο Ντίαθ (Προπονητής φυσικής κατάστασης): «Ευχαριστώ για την δυνατότητα να είμαι εδώ, είμαι χαρούμενος και υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Κλαούντιο Ραπατσιόλι (Προπονητής τερματοφυλάκων): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έρχομαι εδώ με μεγάλο όραμα. Ανυπομονώ να δουλέψω με τους τερματοφύλακες της ομάδας μας και να αφομοιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνίζεται ο προπονητής μας»

 MGM0644 original

 MGM0685 original

 MGM0706 original

 MGM0728 original