Ισόπαλος με σκορ 1-1 έμεινε ο Ατρόμητος στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ομάδα μας μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 4’ έχασε την πρώτη της κλασική ευκαιρία, όταν ο Αντζιέλσκι έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ, κοντράροντας και στο κορμί του Πασαλίδη. Στο ίδιο λεπτό ο Ρομπάιγ έβγαλε νέα σέντρα με το αριστερό, με τους Αντζιέλσκι και Ασεβέδο να μην προλαβαίνουν να μπουν στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σωτηρίου.

Στο 29’ η ομάδα μας δημιούργησε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία, με τον Ρομπάιγ να πλασάρει προς την εστία του εξουδετερωμένου Σωτηρίου, αλλά και πάλι ο Πασαλίδης με το γόνατο κατάφερε να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας της ομάδας του.

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ είχε δύο καλές στιγμές με τα σουτ του Μπάκιτς εκτός περιοχής στο 27’ και στο 31’. Τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με την κεφαλιά του Φελίπε στο 33’ από τη σέντρα του Αμπάντα.

Η ομάδα μας δεν έβαλε ποτέ το κεφάλι κάτω. Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε κι άλλη ευκαιρία και συγκεκριμένα στο 43’, με τον Ρομπάιγ να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να τελειώνει άστοχα τη φάση με το πλασέ με το αριστερό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος πήρε ακόμα περισσότερα ρίσκα και συνέχισε να χάνει ευκαιρίες μόλις από τα πρώτα δευτερόλεπτα, με τον Βαλένσια στο δύσκολο τελείωμα που επιχείρησε να σημαδεύει το δοκάρι.

Ο ΟΦΗ βρήκε χώρους για να πετύχει δεύτερο γκολ και πράγματι δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες, αρχικά στο 57’ με τον Τοράλ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τσιντώτας με εκπληκτικά ανακλαστικά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο 77’ ο Μοσκέρα σημάδεψε κι εκείνος το δοκάρι στο πλασέ που επιχείρησε.

Η ομάδα μας στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα έπαιξε τα ρέστα της για την ισοφάριση, χάνοντας και πάλι ευκαιρίες. Η πρώτη ήρθε στο 78’ με τον Γιουμπιτάνα να γυρίζει την μπάλα στην καρδιά της μικρής περιοχής, αλλά ο Σωτηρίου προ Αντζιέλσκι και Βαλένσια μπλόκαρε.

Τελικά, η στιγμή της ισοφάρισης ήρθε στο 86’, με τον Κεσχρίντα να κλέβει την μπάλα, ο Έντερ με υπέροχη πάσα με το αριστερό βρήκε τον Γιουμπιτάνα και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

Η σύνθεση της ομάδας μας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Έντερ, Φριντζόνσον (46’ Κούντε), Καμαρά (64’ Γουμπιτάνα), Βαλένσια (81’ Κούεν), Ρομπάιγ (74’ Βέργος), Αντζιέλσκι.