Έπειτα από ένα εκπληκτικό ματς για γερά νεύρα, η ομάδα μας πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του Αστέρα μέσα στην Τρίπολη με 3-1, σκορ που διαμορφώθηκε στην παράταση, με την κανονική διάρκεια να βρίσκει τις δυο ομάδες στο 0-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στα πρώτα λεπτά μπήκαν πιο ζωηρά στο παιχνίδι και απείλησαν στο 21’ με το σουτ του Μουνάφο, αλλά και στο 26’ με τον Μπαράλες να σημαδεύει το δοκάρι σε φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής. Ωστόσο, η ομάδα μας καθώς περνούσε η ώρα στο πρώτο ημίχρονο, ανέβαζε ρυθμούς και έχασε τις σπουδαιότερες ευκαιρίες της αναμέτρησης μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, στο 29’ ο Τζαβίδας δεν άγγιξε όπως ήθελε την μπάλα με το κεφάλι από σέντρα του Αθανασίου για να τη στείλει στα δίχτυα, ενώ στο 31’ ο επιθετικός μας από πλεονεκτική θέση σημάδεψε άουτ από την τελική πάσα του Τζοβάρα. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη στιγμή την έχασε ο Ροτάριου στο 34’ όταν μπήκε μέσα στην περιοχή με εξαιρετική ατομική ενέργεια, αλλά ο Παπαδόπουλος κινήθηκε γρήγορα για να του κλείσει τον διάδρομο, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας μπορεί να έχει την εδαφική υπεροχή, αλλά η καταπληκτική ανασταλτική λειτουργία, αλλά και ειδικότερα οι Σουάρεθ, Μαυρομμάτης που είχαν τον απόλυτο έλεγχο της… εναέριας κυκλοφορίας δεν επέτρεψε στους Αρκάδες να φτάσουν στην κλασική ευκαιρία, κάτι που τελικά είχε ο Ατρόμητος στο 63’. Ο Τζοβάρας από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, η μπάλα από τις κόντρες στρώθηκε για τον αριστερό «κεραυνό» από τον Κούεν, αλλά ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση, αφού ήταν στο σημείο που κατευθύνθηκε η μπάλα.

Ο Έλληνας γκολκίπερ πραγματοποίησε ακόμα μία σπουδαία επέμβαση στο 90’+4’ στο εκπληκτικό σουτ του Μουνίθ, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο το ματς στην παράταση, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Έντερ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο έξτρα μισάωρο η ομάδα μας παρουσιάστηκε ανώτερη και σαν να είχε δυνάμεις για ακόμα ένα παιχνίδι.

Μόλις στο 94’ ο Ντε Μποκ βρήκε τον Μουνίθ, που με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Κλωναρίδη κι αυτός με υποδειγματικό τρόπο άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 0-1. Αναμενόμενη η αντίδραση του Αστέρα, χάνοντας την ευκαιρία με τον Κρέσπι στο 97’ και τελικά να βρίσκουν την ισοφάριση στο 105’ με την κεφαλιά του Καστάνιο.

Και πάλι όμως φάνηκε η ποιότητα και ο χαρακτήρας της ομάδας μας. Στο 112’ ο Κιάρτανσον κουβάλησε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή έπειτα από πάσα του Έντερ και με ένα εκπληκτικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν άφησε περιθώριο στον Παπαδόπουλο, που είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-2. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 120’, όταν ο Κλωναρίδης ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο και ο Μουνίθ υπέγραψε την πρόκριση με το τελικό 1-3.

Η σύνθεση της ομάδας μας:

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Μαυρομμάτης, Αθανασίου (84′ Ντε Μποκ), Έρλινγκμαρκ, Κούεν (67′ Μουνίθ), Φριντζόνσον (61′ λ.τρ. Έντερ Γκονθάλεθ), Ροτάριου (67′ Κλωναρίδης), Τζοβάρας, Τζαβίδας (101′ Κιάρτανσον).