Ο Κοντοές ομιλητής στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης

safe1

Μεγάλη τιμή αποτελεί για την ομάδα μας η παρουσία του ποδοσφαιριστή Γιάννη Κοντοέ στο 4ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή 850 μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και το τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Ιωάννης Πανούσης.

Ο Γιάννης Κοντοές ήταν ο μοναδικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που επιλέχθηκε να μιλήσει στα παιδιά. Στην ομιλία του είπε τα εξής:« Καταρχάς θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και δη στον κύριο Σφακιανάκη και στον κύριο Γείτονα για την πρωτοβουλία καθώς και στην ομάδα μου για την άδεια που μου παρείχε αλλά και τη ΝΟVAπου με επέλεξε για να είμαι εδώ. Δεν βρίσκομαι εδώ ως δάσκαλος ή ως τόσο μεγαλύτερος για να σας συμβουλεύσω. Δεν υπάρχει χάσμα γενεών μεταξύ μας όμως όταν μιλάμε για την τεχνολογία που αναπτύσσεται κάθε χρόνο τόσο γρήγορα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όταν ήμουν στην ηλικία σας δεν είχαμε τόσες πολυτέλειες. Αλήθεια πόσοι από εδώ έχουν Facebook για σηκώστε τα χέρια. Τα πάντα παιδιά θέλουν μέτρο στη ζωή και σωστή διαχείριση. Το λάθος το κάνουμε όταν δίνουμε μεγαλύτερη αξία στα social media από την πραγματική μας ζωή.».

safe2

Και ο Γιάννης Κοντοές συνέχισε:« Σε αυτή την ηλικία δύναμη σας είναι η γνώση η ψυγαγωγία και το διάβασμα. Η τεχνολογία φτιάχθηκε για να μας εξυπηρετεί και όχι για να σας στερήσει την ευκαιρία της αληθινής ζωής. Βγείτε έξω παιδιά και παίξτε με τους φίλους σας, φωνάξτε, νιώστε τους χτύπους της καρδιάς σας να είναι υψηλοί, δοκιμάστε τα όρια σας..

Χρήση των social media χρησιμοποιούμε και στον επαγγελματικό αθλητισμό όπου οι αθλητές τα χρησιμοποιούν για να προβάλλουν την εικόνα τους έτσι ώστε να παρουσιάσουν ένα ελκυστικό προφίλ στους θαυμαστές τους. Όμως καλό είναι αν θέλετε να τους μοιάσετε να αναρωτηθείτε πόσο σκληρά εργάστηκαν για να φθάσουν εκεί ψηλά και πόσες θυσίες έκαναν. Κλείνοντας θέλω να σας πω το εξής: επειδή στην ηλικία σας δεν υπάρχουν υψηλά επίπεδα αίσθησης του κινδύνου να ξέρετε ότι η αλόγιστη χρήση των social media θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της προσωπικής μας ζωής, της ψυχολογικής σας κατάστασης και της υγειούς κοινωνικοποίησης σας. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε».

Στο συνέδριο παρευρέθησαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο βοηθός του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος.

safe3

Περιελάμβανε δύο θεματικές ενότητες. Στην πρώτη, υπό τον τίτλο «Τον λόγο έχουν τα παιδιά μας!», τα παιδιά ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για το Διαδίκτυο και τους κινδύνους του, προκειμένου με τη σειρά τους να μεταφέρουν τις χρήσιμες πληροφορίες και τη γνώση που απέκτησαν στους φίλους τους, αλλά και στους γονείς τους. Στη δεύτερη ενότητα, «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας », αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες που παρέχονται μέσω του Διαδικτύου, ως πηγή γνώσης, μάθησης, επικοινωνίας, διασκέδασης και ενημέρωσης.

Το Συνέδριο μεταδιδόταν μέσω Διαδικτύου, με εφαρμογές live-streaming, από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), απ’ όπου το παρακολούθησαν χιλιάδες χρήστες από όλον τον κόσμο.